Ортодонтията е специалност в денталната медицина, която се занимава с диагностика, профилактика и лечение на зъбни и лицеви отклонения.
Ортодонтия не означава само естетика и "красива усмивка", ортодонтията е здраве на зъбите и целия орален комплекс. Целта на лечението е постигане на максимален индивидуален хармоничен вид.
Лечението няма възрастови ограничения, могат да се подлагат на лечение пациенти от 6 до 76 години. Най-подходящо е първоначалния преглед да бъде направен 6-10г, да се прецени индивидуалната нужда от лечение. Ортодонтската намеса влияе благоприятно върху целия зъбодържащ апарат поради факта, че осигурява правилни контакти между зъбите, пародонтално здраве, подобрена дъвкателна функция, подобрена орална хигиена, подобрена дихателна функция, подобрена естетика и подобрено самочувствие.
Целта на ортодонтското лечение е свързана с правилната подредба на отделните зъби, при нужда да модифицира растежа на двете челюсти и да контролира тяхното нарастване и правилни взаимоотношения. Самото ортодонтско лечение може да бъде в зависимост от възрастта на пациента – ранно и късно лечение.

Лечението включва:
1. преглед, поставяне на диагноза , изготвяне на прецизен индивидуален план на лечение, базиран на рентгенографии и снемане на отпечатъци.
2.поставяне на подходящи лечебни апарати, брекетна система и осъществяване на активната и пасивна фаза на "носене "на апарата.
3.ретенционен период, който цели да запази лечебните ефекти трайно във бъдещето на пациента. Средно ортодонтското лечение в зависимост от вида отклонение от нормата трае от 12-30 месеца.

РАБОТНО ВРЕМЕ

понеделник   09.00 ч. - 11.00 ч.
вторник 13.00 ч. - 16.00 ч.
сряда 09.00 ч. - 11.00 ч.
четвъртък 13.00 ч. - 16.00 ч.

ТЕЛЕФОНИ:


GSM: 0888 / 603 563

E-MAIL:


georginstoilov@abv.bg

АДРЕС:


гр. Пловдив
бул.Васил Априлов 15A
ДКЦ "Св. Георги"
централен вход
по естакадата за линейки,
каб. 17 (до асансьора)